mobil meny ikon

Transplantation

Område: Karlshamn
Arena/Plats: Lokstallarna
Kategori: Evenemang, Teater & Nöje
Datum: Tisdag 1 nov 2022

Livsbejakande varieté om identitet och existens på Lokstallarna

Transplantation är en livsbejakande varieté om identitet och existens, inspirerad av en medicinsk thriller som stavas benmärgstransplantation.
2019 genomgick Charlotte Engelkes en benmärgstransplantation. För att hennes liv ska kunna räddas måste hela hennes immunsystem slås ut. Successivt lämnar hon plats för en okänd benmärgsdonators livgivande stamceller och frågar sig: – Var tar jag slut och börjar den andre?
Ur denna erfarenhet tar verket Transplantation form, ett rikt allkonstverk där filosofiska tankefigurer om Engelkes nyvunna Y-kromosom stöts och blöts av performancekonstnären själv tillsammans med koreografen och dragkingartisten Sofia Södergård.
Med dans, standup, opera och komik skildras Charlottes pånyttfödelse som… ja… som vad då? Som man? Hur många procents genmassa utgör en kropp och hur stor del behöver ersättas för att skapa en ny person?
Transplantation är en hyllning till livet – en köttslig realitet ackompanjerad av musikhistoriens största kärlekshistoria ”Tristan & Isolde” av Wagner.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
1 Nov
Tisdag 1 nov 2022 19:00 Lokstallarna

Länkar

I närheten av


Kundservice

 


Blekinges officiella bokningssajt

  • • Störst utbud
  • • Säker betalning online
  • • Inga bokningsavgifter
Build: 2022-09-21 18:36:07, Host: online3core18, DB: o3.cbguide-5802.cbischannel-346.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails