Konstmuseum Martinssonska Gården

Adress: Lotsgatan 8, 374 35 Karlshamn Visa karta

Adress: Lotsgatan 8, 374 35 Karlshamn

Här visas skulpturer av Johnny Martinsson tillsammans med verk av Thure Wahlström, Oscar Wickström och Per Serre.

Konstmuseet Martinssonska Gården har öppet under sommarsäsongen och är beläget på Lotsgatan i Karlshamn i charmiga kvarter med gamla trähus. I huset, där konstnären Johnny Martinsson sedan länge bor, har också tre av hans konstnärsvänner bott, nämligen Oskar Wickström, Thure Wahlström och Per Serre. De fyra konstnärernas verk är nu samlade under samma tak. Totalt finns elva rum att utforska inklusive Johnnys verkstad där han fortfarande arbetar. Det finns även en utegård där de större skulpturerna visas upp.

Johnny Martinssons konstnärliga uttryck har präglats starkt av hans uppväxt på ön Tärnö och livet vid havet. Med sina konstverk utforskar han kraftfälten i skeppens linjer, vattnets rörelse, spantformerna och segeldukarnas ytor.

Huset som är från tidigt 1800-tal är varsamt restaurerat och innefattar även ett gårdshus från 1700-talet. Där finns även en innergård med kullersten och en lummig trädgård. Här möter besökaren modern konst inramad i frodig grönska, ett stycke kulturhistoriskt värdefull byggnadshistoria tillsammans med en berikande konstupplevelse.

Sommaröppet 2018: onsdag-söndag kl 13.00-16.00 under perioden 27 juni - 16 september

Mer information finns på hemsidan, se länk nedan.

Visa mer

Om denna aktivitet

  • Telefonnummer
    +46 735-16 10 51
  • Webbsida
  • Öppettider
    27 juni – 16 september onsdag-söndag 13.00-16.00 vintersäsong endast öppet för bokade grupper
  • Prisinformation
    20 kr/person
Hotell

First Hotel Carlshamn

Avstånd: 323 meter
Hos oss bor du på randen till havet. Korsa bara gatan utanför hotellet och du kommer till piren där du kan ta en båt rakt ut i skärgården. Eller så nöjer du dig med att avnjuta hamnutsikten från restaurang Hotellbaren och smuttar på den smått obligatoriska Carlshamns Flaggpunsch.
Stuga

Kolleviks Camping/Stugor

Avstånd: 1,7 km
på Kolleviks Camping finns 14 st fyrbädds campingstugor om 10 kvm. Dessa ligger ca 60 m från hav med sandstrand. Anläggningen ligger vid Östersjön, 3 km sydost om Karlshamns centrum. Mitt i Blekinge och med närhet till dess vackra skärgård.
Hotell

Best Western Hotel Karlshamn

Avstånd: 3,2 km
Varmt välkommen till oss i Karlshamn med närhet till allt som har med skärgården att göra. I vårt nyrenoverade hotell bor du i en modern, avslappnad, trygg och varm miljö. Vi finns på Jannebergsvägen, bara hundra meter från Europavägen.