Mörrums Kronolaxfiske

Adress: Kvarnvägen, 375 21 Mörrum Visa karta

Adress: Kvarnvägen, 375 21 Mörrum

Laxen i Mörrumsån är berömd över hela världen.

Folk kommer från när och fjärran för att fiska men också för att uppleva miljön kring ån, restaurang Kronolaxen och akvariet intill utställningen. Här kan du möta storlaxen utan att själv stå i det strida vattnet och ta del av den historia som gjort Mörrumsån till ett eldorado för fiskeentusiaster världen över.

Laxfisket i Mörrum är mycket gammalt och sedan uråldrig tid regalt (dvs. tillhört kronan). Det beskrivs första gången redan år 1231 i Valdemar II:s jordebok.
Nuvarande typ av sportfiske startade 1941. Årligen försöker 10 000 tals sportfiskare från många länder, fånga Mörrumsåns lax och havsöringar. I den från år 1992 byggda utställningen presenteras förutom fiskarnas och övriga djurlivet även sportfiskets historia. Här finns även möjlighet att se levande laxar och havsöringar i det 13 meter långa akvariet. Man kan också se modeller över laxen och havsöringens liv från romkorn till vuxen fisk i havet och naturtrogna avgjutningar av åns rekordfiskar. Kungsforsen och området däromkring är en sevärdhet i sig och bjuder på fina strövmöjligheter.

Vissa tider under året har man också turen att få se när laxarna hoppar i ån.
Entrépriser 2017:
vuxen 60 kr, pensionär 50 kr
barn 8-18 år 30 kr (under 8 år gratis)
familj 140 kr

För öppettider se hemsidan.

Show more

Om denna aktivitet

Avstånd

  • Golfbana
    Karlshamns Golfklubb 2 km
Camping

Camping- och lägerplats för fiskare

Avstånd: 13 meter
Vackert beläget precis vid Mörrumsåns strand ligger Kronolaxfiskets två lägerplatser för uppställning av husvagn eller tält. Välj datum i kalendern.
Hotell

Best Western Hotel Karlshamn

Avstånd: 5,9 km
Varmt välkommen till oss i Karlshamn med närhet till allt som har med skärgården att göra. I vårt nyrenoverade hotell bor du i en modern, avslappnad, trygg och varm miljö. Vi finns på Jannebergsvägen, bara hundra meter från Europavägen.
Hotell

Hotell Walhalla, Mörrum

Avstånd: 308 meter
Oavsett om ni kommer för att bo, äta, fiska, spela golf eller bara vara så är ni varmt välkomna till oss på Hotell Walhalla. Vårt mål är att vara det mer personliga alternativet, hos oss ska ni känna er som hemma.