Tjärö

Adress: Järnavik, 370 12 Bräkne Hoby Visa karta

Adress: Järnavik, 370 12 Bräkne Hoby

Besök södra Sveriges skärgårdsparadis.

Precis vid havsbandet mitt i Blekinge skärgård finns denna pärla som ligger omgiven av holmar och skär. Skärgårdsbyns unika karaktär är välbevarad och hela ön är ett naturreservat med höga klippor och grönskande lummiga ekhagar och badklipporna lockar till bad i kvällssolen.

Tjärö är en riktig skärgårdsidyll med ängar, betande kreatur, stengärden och lummiga vandringsstigar. Här ute känns det som om tiden stått still. Den faluröda gården med mangårdsbyggnad, längor och stugor har blivit vandrarhem, hotell och restaurang. Du som har turen att vara på Tjärö en sommarkväll i juli eller augusti kan få uppleva musikkvällar – sjung och trivs vid det glittrande havet. Till Tjärö kan du ta turbåten från Karlshamn och Järnavik. Under högsäsong kan du även ta båten från Matvik. För den som kommer i egen båt finns en stor gästhamn.

Via Tjärös egen hemsida (se länk nedan) finns aktuell information om priser, menyer mm.
För aktuell skärgårdstrafik se extern länk nedan.

Visa mer

Om denna aktivitet

Hotell

First Hotel Carlshamn

Avstånd: 11,6 km
Hos oss bor du på randen till havet. Korsa bara gatan utanför hotellet och du kommer till piren där du kan ta en båt rakt ut i skärgården. Eller så nöjer du dig med att avnjuta hamnutsikten från restaurang Hotellbaren och smuttar på den smått obligatoriska Carlshamns Flaggpunsch.
Stuga

Kolleviks Camping/Stugor

Avstånd: 9,8 km
på Kolleviks Camping finns 14 st fyrbädds campingstugor om 10 kvm. Dessa ligger ca 60 m från hav med sandstrand. Anläggningen ligger vid Östersjön, 3 km sydost om Karlshamns centrum. Mitt i Blekinge och med närhet till dess vackra skärgård.
Hotell

Eriksberg Vilt & Natur

Avstånd: 3,3 km
Eriksberg Vilt & Natur erbjuder en mycket exklusiv anläggning där de vilda djuren och naturen går som en röd tråd genom inredningen. Inom naturområdet, som är ett av norra Europas största vilthägn, erbjuder vi avskilt boende för er som söker andra upplevelser än ett vanligt hotell.