Tärnö

Visa karta

Som sista utpost innan öppet hav vaktar ön Tärnö.

På ön finns badplatser för lata stunder i solen. Här finns också Sveriges äldsta träfyr som ännu är i drift, det spännande Drakaberget och det sägs att en gammal silverskatt är begravd på Tärnö.
Hit tar du dig med egen båt, skärgårdsbåten från Karlshamn eller från Matvik med tur- eller taxibåt via Joggesö, Ekö, Hallö, Östra Bokö och Fölsö. I den f d lärarbostaden finns två lägenheter och vid vattnet fyra sjöbodar att hyra. Laxboden på Tärnö är skärgårdens enda affär. Kaffe och enklare maträtter serveras på bryggan. Några kvällar under sommaren är det visafton.

Via den första länken nedan finns mer information om Tärnö och vad man kan se och göra på ön. Via den andra länken kan man läsa mer om de olika öarna i Karlshamns skärgård.

Show more

Om denna aktivitet

Hotell

Eriksberg Vilt & Natur

Avstånd: 7,3 km
Eriksberg Vilt & Natur erbjuder en mycket exklusiv anläggning där de vilda djuren och naturen går som en röd tråd genom inredningen. Inom naturområdet, som är ett av norra Europas största vilthägn, erbjuder vi avskilt boende för er som söker andra upplevelser än ett vanligt hotell.
Vandrarhem

Tjärö hotell och vandrarhem

Avstånd: 7,5 km
Tjärö – pärla mellan himmel och hav. Mitt i Blekinges skärgård, ett pärlband av orörda öar, hittar Du Tjärö. Hela ön är bevarad i 17-1800 talsmiljö och det känns som att komma rakt in i en saga av Astrid Lindgren. Välkommen till oss på Tjärö!
Stuga

Kolleviks Camping/Stugor

Avstånd: 6,8 km
på Kolleviks Camping finns 14 st fyrbädds campingstugor om 10 kvm. Dessa ligger ca 60 m från hav med sandstrand. Anläggningen ligger vid Östersjön, 3 km sydost om Karlshamns centrum. Mitt i Blekinge och med närhet till dess vackra skärgård.