Jättegrytorna i Tararp

Visa karta

I Tararp finner du vackra lämningar från istiden.

Här finns geologiska lämningar, så kallade jättegrytor. Förr trodde man att jättar lagade sin mat i berghålorna. Jättegrytorna bildades när forsande smältvatten från inlandsisen med stor kraft svarvade ut håligheter i berget.

I Tararp finns flera jättegrytor i olika storlekar, de största är fyra meter djupa. En av jättegrytorna har spruckit för länge sedan så där kan man från sidan se hur en sådan ser ut i genomskärning.
En verklig sevärdhet även för den som inte är så geologiskt bevandrad. Vid jättegrytorna finns en liten rastplats med utsikt över odlingslandskapet. En helt annan sevärdhet i Tararp är den hundra år gamla lanthandeln. För att se den inifrån måste man beställa i förväg.

Vägbeskrivning:
E22 mot Karlshamn
Avfart "Karlshamns hamnar"
Väg 29 mot Växjö
Norr om Asarum höger mot Långasjönäs
Fortsätta denna väg till avtagsväg Tararp
Kör mot Farslycke vid 4-vägskorsning finns ett vägmärke "kringlan"
Några hundra meter och det finns en parkering på höger sida.

Visa mer

Om denna aktivitet

B & B

Stiftsgården Södra Hoka

Avstånd: 4,2 km
Södra Hoka är fylld av stimulerande miljöer! Det naturen erbjuder i form av sjöar, fiskevatten, badplats, skogar och strövområden uppskattas av många gäster.
Camping

Långasjönäs Camping & Stugby

Avstånd: 2,2 km
Upplev den vackra och vilsamma naturen i Långasjönäs Naturreservat. Här kan du koppla av på riktigt, med härlig utsikt över Långasjön. Långasjönäs Camping & Stugby erbjuder ett stort urval av boendealternativ med olika standard och flera aktiviteter.
Hotell

Best Western Hotel Karlshamn

Avstånd: 4,8 km
Varmt välkommen till oss i Karlshamn med närhet till allt som har med skärgården att göra. I vårt nyrenoverade hotell bor du i en modern, avslappnad, trygg och varm miljö. Vi finns på Jannebergsvägen, bara hundra meter från Europavägen.