Sjöfartsmuseet Karlshamn

Adress: Drottninggatan 7, 374 35 Karlshamn Visa karta

Adress: Drottninggatan 7, 374 35 Karlshamn

Inrymt i ett gammalt tobaksmagasin finns spår från svunna tider.

Detta är det så kallade Dahlamagasinet från 1875. Här kan man besöka en segelfartygsskans från mitten av 1800-talet, följa bondeseglationen i Blekinge genom tiderna, se livräddningskorgen från Hanö.
Delar av en skeppshandel har byggts upp i utställningen. Här finns sjömansminnen från fjärran länder, fyrhuset till Ortholmens fyr, ett stort järnankare från en engelsk örlogsman från början av 1800-talet, motorer och mycket mer.

Öppettider:
Mån-fre kl 9-13 (året runt)
Sommaröppet lördag-söndag kl 13-17 (under perioden 15/7-10/9)

Guidade visningar för grupper, kontakta gärna museet på 0454-163 60 för bokning.

För mer information se hemsidan.

Visa mer

Om denna aktivitet

Stuga

Kolleviks Camping/Stugor

Avstånd: 1,7 km
på Kolleviks Camping finns 14 st fyrbädds campingstugor om 10 kvm. Dessa ligger ca 60 m från hav med sandstrand. Anläggningen ligger vid Östersjön, 3 km sydost om Karlshamns centrum. Mitt i Blekinge och med närhet till dess vackra skärgård.
Hotell

First Hotel Carlshamn

Avstånd: 361 meter
Hos oss bor du på randen till havet. Korsa bara gatan utanför hotellet och du kommer till piren där du kan ta en båt rakt ut i skärgården. Eller så nöjer du dig med att avnjuta hamnutsikten från restaurang Hotellbaren och smuttar på den smått obligatoriska Carlshamns Flaggpunsch.
Hotell

Best Western Hotel Karlshamn

Avstånd: 3,3 km
Varmt välkommen till oss i Karlshamn med närhet till allt som har med skärgården att göra. I vårt nyrenoverade hotell bor du i en modern, avslappnad, trygg och varm miljö. Vi finns på Jannebergsvägen, bara hundra meter från Europavägen.