Snorklingsled i Kollevik

Adress: Kolleviksvägen Karlshamn Visa karta

Adress: Kolleviksvägen Karlshamn

Sveriges första snorklingsled för vattenaktivitet.

Vill du veta mer om livet under ytan? Här finns chansen att lära sig mer om växter och djur som lever i vattnet utanför Blekinges kust.

Snorklingsleden är en "undervattenstig" med informationsplattor på botten som kan läsas från ytan. Snorklingsleden går genom olika marina landskap som sand- och stenbotten. Informationen är lättförstålig och beskriver de vanligaste arterna utanför Blekinges kust, men även storskaliga östersjöproblem som till exempel övergödning, båtbottenfärger och överfiske.
Blekinge är dessutom etti biosfärområde. Det innebär att en lokal hållbar utveckling ska gynnas. Snorklingsleden är ett projekt inom biosfärarbetet, där havet utnyttjas på ett hållbart sätt samtidigt som det lokala näringslivet gynnas.

Kolleviks Camping hyr ut set med snorkel, cyklop och simfötter (25 kr/timme), tel 0454-192 80.

Klicka på filen nedan för att komma till foldern om snorklingsleden i Kollevik.

Visa mer

Om denna aktivitet

Hotell

First Hotel Carlshamn

Avstånd: 2,3 km
Hos oss bor du på randen till havet. Korsa bara gatan utanför hotellet och du kommer till piren där du kan ta en båt rakt ut i skärgården. Eller så nöjer du dig med att avnjuta hamnutsikten från restaurang Hotellbaren och smuttar på den smått obligatoriska Carlshamns Flaggpunsch.
Stuga

Kolleviks Camping/Stugor

Avstånd: 357 meter
på Kolleviks Camping finns 14 st fyrbädds campingstugor om 10 kvm. Dessa ligger ca 60 m från hav med sandstrand. Anläggningen ligger vid Östersjön, 3 km sydost om Karlshamns centrum. Mitt i Blekinge och med närhet till dess vackra skärgård.
Hotell

Best Western Hotel Karlshamn

Avstånd: 4,9 km
Varmt välkommen till oss i Karlshamn med närhet till allt som har med skärgården att göra. I vårt nyrenoverade hotell bor du i en modern, avslappnad, trygg och varm miljö. Vi finns på Jannebergsvägen, bara hundra meter från Europavägen.