Ire Natur- och Kulturskola

Adress: Tingsrydsvägen 988, 374 92 Karlshamn Visa karta

Adress: Tingsrydsvägen 988, 374 92 Karlshamn

Kulturhistoriskt intressant naturreservat.

Ire Natur- och Kulturskola är belägen cirka tjugo kilometer norr om Karlshamn, i ett kulturhistoriskt intressant naturreservat av riksintresse. Här bedriver utbildningsnämnden i Karlshamns kommun sedan 1986 natur-, kultur- och miljöundervisning för elever i grundskola, särskola och gymnasium samt fortbildning av kommunens personal. Skolan har en central roll i utbildningsförvaltningens arbete med hållbar utveckling.
Målsättningen för Ire Natur- och Kulturskola är att ge eleverna positiva naturupplevelser. Dessutom vill vi visa på de grundläggande ekologiska sambanden i miljön, och hur människan genom historien använt sig av naturen för sin överlevnad.

Att besöka skolan är helt kostnadsfritt för kommunens egna skolor, medan en kostnad tas ut för skolor utanför kommunen.

Men även allmänheten är välkommen att ta del av allt de har att erbjuda där såsom odling på tradtionellt vis, djurlivet eller bara den fantastiska naturen.

Visa mer

Om denna aktivitet

  • Telefonnummer
    +46 454-621 43
  • Faciliteter
    Utomhus
Hotell

Best Western Hotel Karlshamn

Avstånd: 10,4 km
Varmt välkommen till oss i Karlshamn med närhet till allt som har med skärgården att göra. I vårt nyrenoverade hotell bor du i en modern, avslappnad, trygg och varm miljö. Vi finns på Jannebergsvägen, bara hundra meter från Europavägen.
B & B

Stiftsgården Södra Hoka

Avstånd: 3,2 km
Södra Hoka är fylld av stimulerande miljöer! Det naturen erbjuder i form av sjöar, fiskevatten, badplats, skogar och strövområden uppskattas av många gäster.
Camping

Långasjönäs Camping & Stugby

Avstånd: 6,1 km
Upplev den vackra och vilsamma naturen i Långasjönäs Naturreservat. Här kan du koppla av på riktigt, med härlig utsikt över Långasjön. Långasjönäs Camping & Stugby erbjuder ett stort urval av boendealternativ med olika standard och flera aktiviteter.