Törneryds gamla skolhus

Adress: Törnerydsvägen 197, 374 96 Trensum Visa karta

Adress: Törnerydsvägen 197, 374 96 Trensum

Lärarbostad och skolsal från svunnen tid.

I Törneryds gamla skolhus har Åryds hembygdsförening sin verksamhet. Här kan man besöka en gammal skolsal och känna atmosfären från gamla tider.
Man kan också hälsa på i en lärarbostad från tidigt 1900-tal. På andra våningen i huset finns en gammal banklokal från Åryds sparbank och där visas också ett skomakeri samt verktyg och redskap från jordbruk, stenhuggeri och smide. På gården ligger en blekingestuga, som renoverats och inretts på gammalt vis.

Öppet vid speciella arrangemang samt oftast på söndagarna under sommaren. Ring för besök under övrig tid. Kontaktuppgifter finns på nedanstående länk.

Visa mer

Om denna aktivitet

Hotell

Eriksberg Vilt & Natur

Avstånd: 4,9 km
Eriksberg Vilt & Natur erbjuder en mycket exklusiv anläggning där de vilda djuren och naturen går som en röd tråd genom inredningen. Inom naturområdet, som är ett av norra Europas största vilthägn, erbjuder vi avskilt boende för er som söker andra upplevelser än ett vanligt hotell.
Camping

Långasjönäs Camping & Stugby

Avstånd: 10,6 km
Upplev den vackra och vilsamma naturen i Långasjönäs Naturreservat. Här kan du koppla av på riktigt, med härlig utsikt över Långasjön. Långasjönäs Camping & Stugby erbjuder ett stort urval av boendealternativ med olika standard och flera aktiviteter.
Stuga

Kolleviks Camping/Stugor

Avstånd: 10,8 km
på Kolleviks Camping finns 14 st fyrbädds campingstugor om 10 kvm. Dessa ligger ca 60 m från hav med sandstrand. Anläggningen ligger vid Östersjön, 3 km sydost om Karlshamns centrum. Mitt i Blekinge och med närhet till dess vackra skärgård.