Törneryds gamla skolhus

Adress: Törnerydsvägen 197, 374 96 Trensum Visa karta

Adress: Törnerydsvägen 197, 374 96 Trensum

Lärarbostad och skolsal från svunnen tid.

I Törneryds gamla skolhus har Åryds hembygdsförening sin verksamhet. Här kan man besöka en gammal skolsal och känna atmosfären från gamla tider.
Man kan också hälsa på i en lärarbostad från tidigt 1900-tal. På andra våningen i huset finns en gammal banklokal från Åryds sparbank och där visas också ett skomakeri samt verktyg och redskap från jordbruk, stenhuggeri och smide. På gården ligger en blekingestuga, som renoverats och inretts på gammalt vis.

Öppet vid speciella arrangemang samt oftast på söndagarna under sommaren. Ring för besök under övrig tid. Kontaktuppgifter finns på nedanstående länk.

Show more

Om denna aktivitet

Camping

Långasjönäs Camping & Stugby

Avstånd: 10,6 km
Upplev den vackra och vilsamma naturen i Långasjönäs Naturreservat. Här kan man koppla av på riktigt, mitt i Karlshamns naturreservat med härlig utsikt över Långasjön. Här ligger vår camping & stugby, med ett stort urval av boendealternativ med olika standard.
Vandrarhem

Tjärö hotell och vandrarhem

Avstånd: 6,2 km
Tjärö – pärla mellan himmel och hav. Mitt i Blekinges skärgård, ett pärlband av orörda öar, hittar Du Tjärö. Hela ön är bevarad i 17-1800 talsmiljö och det känns som att komma rakt in i en saga av Astrid Lindgren. Välkommen till oss på Tjärö!
Hotell

Eriksberg Vilt & Natur

Avstånd: 4,9 km
Eriksberg Vilt & Natur erbjuder en mycket exklusiv anläggning där de vilda djuren och naturen går som en röd tråd genom inredningen. Inom naturområdet, som är ett av norra Europas största vilthägn, erbjuder vi avskilt boende för er som söker andra upplevelser än ett vanligt hotell.