Asschierska huset

Adress: Drottninggatan Karlshamn Visa karta

Adress: Drottninggatan Karlshamn

Korsvirkeshuset vid Karlshamns torg.

Huset uppfördes som rådhus år 1682 i korsvirkesteknik. Här fanns då även Karlshamns häkte och stadskällare. På taket fanns tidigare ett torn med en klocka som anvädes vid eldsvåda.
År 1814 blev rådhuset för litet och byggnaden blev då borgarbostad. De sista ägarna var familjen Asschier som namngav huset.
År 1957 köpte och restaurerades byggnaden av Svenska handelsbanken. Huset är i dag byggnadsminnesförklarat och ägs av Benny Nilsson.

Visa mer
Stuga

Kolleviks Camping/Stugor

Avstånd: 2,2 km
på Kolleviks Camping finns 14 st fyrbädds campingstugor om 10 kvm. Dessa ligger ca 60 m från hav med sandstrand. Anläggningen ligger vid Östersjön, 3 km sydost om Karlshamns centrum. Mitt i Blekinge och med närhet till dess vackra skärgård.
Hotell

Best Western Hotel Karlshamn

Avstånd: 2,7 km
Varmt välkommen till oss i Karlshamn med närhet till allt som har med skärgården att göra. I vårt nyrenoverade hotell bor du i en modern, avslappnad, trygg och varm miljö. Vi finns på Jannebergsvägen, bara hundra meter från Europavägen.
Hotell

First Hotel Carlshamn

Avstånd: 225 meter
Hos oss bor du på randen till havet. Korsa bara gatan utanför hotellet och du kommer till piren där du kan ta en båt rakt ut i skärgården. Eller så nöjer du dig med att avnjuta hamnutsikten från restaurang Hotellbaren och smuttar på den smått obligatoriska Carlshamns Flaggpunsch.