Upplevelser och museum runt Mörrumsån/Åsnen

Adress: Karlshamns Kommun Karlshamn Visa karta

Adress: Karlshamns Kommun Karlshamn

Historia, natur, kultur och industriminnen längs den berömda ån.

Området mellan Huseby vid sjön Åsnen och Laxens Hus vid Mörrumsån har mycket stora natur- och kulturvärden, en intressant historia med många spännande myter och historier.

Här finns många och stora lämningar från sten-, brons- och järnålder, gravhögar och bautastenar.

För den industri- och teknikintresserade finns mycket att se på. Det finns spår från industrier från 1600-talet och fram till det moderna industrisamhället, även i form av levande industriminnen.

För den naturintresserade finns möjligheter till fiske, vandring längs Laxaleden, cykling längs Banvallsleden och paddling i fantastisk miljö.

Exempel på besöksmål:
* Laxens Hus
* Mörrums Rökeri
* ABU-museet i Svängsta
* Ebbamåla Bruk.

Visa mer

Om denna aktivitet

Avstånd

  • Golfbana
    Karlshamns Golfklubb 2 km
Hotell

Best Western Hotel Karlshamn

Avstånd: 5,9 km
Varmt välkommen till oss i Karlshamn med närhet till allt som har med skärgården att göra. I vårt nyrenoverade hotell bor du i en modern, avslappnad, trygg och varm miljö. Vi finns på Jannebergsvägen, bara hundra meter från Europavägen.
Hotell

Hotell Walhalla, Mörrum

Avstånd: 953 meter
Oavsett om ni kommer för att bo, äta, fiska, spela golf eller bara vara så är ni varmt välkomna till oss på Hotell Walhalla. Vårt mål är att vara det mer personliga alternativet, hos oss ska ni känna er som hemma.
Camping

Camping- och lägerplats för fiskare

Avstånd: 715 meter
Vackert beläget precis vid Mörrumsåns strand ligger Kronolaxfiskets två lägerplatser för uppställning av husvagn eller tält. Välj datum i kalendern.