Upplevelser och museum runt Mörrumsån/Åsnen

Adress: Karlshamns Kommun Karlshamn Visa karta

Adress: Karlshamns Kommun Karlshamn

Historia, natur, kultur och industriminnen längs den berömda ån.

Området mellan Huseby vid sjön Åsnen och Laxens Hus vid Mörrumsån har mycket stora natur- och kulturvärden, en intressant historia med många spännande myter och historier.

Här finns många och stora lämningar från sten-, brons- och järnålder, gravhögar och bautastenar.

För den industri- och teknikintresserade finns mycket att se på. Det finns spår från industrier från 1600-talet och fram till det moderna industrisamhället, även i form av levande industriminnen.

För den naturintresserade finns möjligheter till fiske, vandring längs Laxaleden, cykling längs Banvallsleden och paddling i fantastisk miljö.

Exempel på besöksmål:
* Laxens Hus
* Mörrums Rökeri
* ABU-museet i Svängsta
* Ebbamåla Bruk.

Visa mer

Om denna aktivitet

Camping

Långasjönäs Camping & Stugby

Avstånd: 7,4 km
Upplev den vackra och vilsamma naturen i Långasjönäs Naturreservat. Här kan du koppla av på riktigt, med härlig utsikt över Långasjön. Långasjönäs Camping & Stugby erbjuder ett stort urval av boendealternativ med olika standard och flera aktiviteter.
Camping

Camping- och lägerplats för fiskare

Avstånd: 715 meter
Vackert beläget precis vid Mörrumsåns strand ligger Kronolaxfiskets två lägerplatser för uppställning av husvagn eller tält. Välj datum i kalendern.
Hotell

Best Western Hotel Karlshamn

Avstånd: 5,9 km
Varmt välkommen till oss i Karlshamn med närhet till allt som har med skärgården att göra. I vårt nyrenoverade hotell bor du i en modern, avslappnad, trygg och varm miljö. Vi finns på Jannebergsvägen, bara hundra meter från Europavägen.