Väggaskolan

Adress: Karlshamn Visa karta

Adress: Karlshamn

Ett av Gunnar Asplunds verk.

År 1912 bestämdes det att en realskola skulle byggas i Karlshamn. Man utlyste en arkitekttävling som den mycket berömde arkitekten Gunnar Asplund vann.

Den äldsta byggnaden, det så kallade A-huset eller "Gamla skolan", uppfördes år 1917. Denna del har en nationalromantisk prägel som är inspirerad av historiens borgar.

Den första utbyggnaden gjordes 20 år senare och ritades även den av Gunnar Asplund. Här finns funktionalismens alla karaktärsdrag.I dag används skolan som gymnasieskola och en tredje byggnad har tillkommit. Väggaskolans A- och B-hus byggnadsminnesförklarades år 1993.

Visa mer
Hotell

First Hotel Carlshamn

Avstånd: 818 meter
Hos oss bor du på randen till havet. Korsa bara gatan utanför hotellet och du kommer till piren där du kan ta en båt rakt ut i skärgården. Eller så nöjer du dig med att avnjuta hamnutsikten från restaurang Hotellbaren och smuttar på den smått obligatoriska Carlshamns Flaggpunsch.
Stuga

Kolleviks Camping/Stugor

Avstånd: 1,2 km
på Kolleviks Camping finns 14 st fyrbädds campingstugor om 10 kvm. Dessa ligger ca 60 m från hav med sandstrand. Anläggningen ligger vid Östersjön, 3 km sydost om Karlshamns centrum. Mitt i Blekinge och med närhet till dess vackra skärgård.
Hotell

Best Western Hotel Karlshamn

Avstånd: 3,7 km
Varmt välkommen till oss i Karlshamn med närhet till allt som har med skärgården att göra. I vårt nyrenoverade hotell bor du i en modern, avslappnad, trygg och varm miljö. Vi finns på Jannebergsvägen, bara hundra meter från Europavägen.