Långasjöns fritidsområde

Adress: Karlshamn Visa karta

Adress: Karlshamn

Fritidsområde norr om Asarum.

Norr om Asarum ligger Långasjöns fritidsområde med stugby, övernattningsstugor och trestjärnig campingplats. Själva Långasjön är en omtyckt badplats med inbjudande vattentemperaturer. Vill man ut på vattnet hyr man roddbåt och kanot. Vid Långasjön kan den som vill också anordna mindre konferenser.

I närheten av Långasjön finns Asarums idrottsplats med fotbollsplaner, tennisbanor och elljusspår.
Vid Kroksjöarna kan man både fiska ädelfisk och bada bastu. En mängd väl skyltade vandringsleder utgår från Friluftsfrämjandets anläggning Nytorpet och Blekingeleden passerar området.

Vattenkraft tillhör de gamla och beprövade energikällorna. Så också i Nötabråne, norr om Asarum, där kraftstationen ligger vackert belägen vid Mieån. Här har i äldre tider funnits en kvarn – en sten med lager efter kvarnens vattenhjul finns fortfarande kvar. 1896 inköptes kvarnen av Strömma Bomullsspinneri, som uppförde en elektrisk kraftstation för leverans av el till fabriken. Elproduktion bedrivs fortfarande med turbinen från 1904. Norr om Asarum ligger Södra Hoka herrgård, Svenska kyrkans ungas kurs- och lägergård.

Visa mer
B & B

Stiftsgården Södra Hoka

Avstånd: 3 km
Södra Hoka är fylld av stimulerande miljöer! Det naturen erbjuder i form av sjöar, fiskevatten, badplats, skogar och strövområden uppskattas av många gäster.
Camping

Långasjönäs Camping & Stugby

Avstånd: 158 meter
Upplev den vackra och vilsamma naturen i Långasjönäs Naturreservat. Här kan du koppla av på riktigt, med härlig utsikt över Långasjön. Långasjönäs Camping & Stugby erbjuder ett stort urval av boendealternativ med olika standard och flera aktiviteter.
Hotell

Best Western Hotel Karlshamn

Avstånd: 4,4 km
Varmt välkommen till oss i Karlshamn med närhet till allt som har med skärgården att göra. I vårt nyrenoverade hotell bor du i en modern, avslappnad, trygg och varm miljö. Vi finns på Jannebergsvägen, bara hundra meter från Europavägen.