Väggaområdet

Adress: Karlshamn Visa karta

Adress: Karlshamn

Rekreationsområde med stort utbud.

Sydost om Karlshamns centrum ligger Väggaområdet med sin parkliknande bokskog och gamla villabebyggelse. Väggaskolan är ritad av kände arkitekten Gunnar Asplund, faktiskt i två omgångar med 20 år emellan. I Vägga finns också ett mångsidigt varv, rökerier och bad. Från Väggahamnen utgår trollingfisket i Pukaviksbukten – en attraktion som blivit världsberömd i fiskekretsar. I Vägga fiskehamn finns också trevliga serveringar. Kolleviks semesterby har stugby och trestjärnig camping. Här kan man bada från sandstrand och klippor, spela tennis, hyra båt och mycket annat. Här finns servering och kiosk. Vackert beläget med utsikt över Kastellet och hamnen ligger Café Villa Utsikten.
I Svanevik vid Vägga har livaktiga Karlshamns segelsällskap seglarskola för barn. Sällskapet anordnar årligen seglingstävlingen Hanöbukten runt och är ofta värd för nationella mästerskap. I Vägga finns en idrottshall och simhall, här finns också en utomhusbassäng och elljusspår.

Visa mer
Stuga

Kolleviks Camping/Stugor

Avstånd: 815 meter
på Kolleviks Camping finns 14 st fyrbädds campingstugor om 10 kvm. Dessa ligger ca 60 m från hav med sandstrand. Anläggningen ligger vid Östersjön, 3 km sydost om Karlshamns centrum. Mitt i Blekinge och med närhet till dess vackra skärgård.
Hotell

First Hotel Carlshamn

Avstånd: 1,2 km
Hos oss bor du på randen till havet. Korsa bara gatan utanför hotellet och du kommer till piren där du kan ta en båt rakt ut i skärgården. Eller så nöjer du dig med att avnjuta hamnutsikten från restaurang Hotellbaren och smuttar på den smått obligatoriska Carlshamns Flaggpunsch.
Hotell

Best Western Hotel Karlshamn

Avstånd: 4 km
Varmt välkommen till oss i Karlshamn med närhet till allt som har med skärgården att göra. I vårt nyrenoverade hotell bor du i en modern, avslappnad, trygg och varm miljö. Vi finns på Jannebergsvägen, bara hundra meter från Europavägen.