Älgriket

Adress: Yttra Källehult, 362 92 Tingsryd Visa karta

Adress: Yttra Källehult, 362 92 Tingsryd

Se älgar och rådjur i naturlig miljö.

Älgriket är en modern djurpark där man kan se älgar och rådjur i deras naturliga miljö. De lever i ett hägn som är drygt 25.000 m². Området består av lövskog, åker och en liten myr. Sommartid kan man påstå att de bor i ett stort skafferi. Vintertid får vi däremot bära in massor med tallris, foderbetor, specialpellets och äpplen. Älgen tillhör kategorin kvalitetsbetare vilket innebär att endast de bästa delarna godkänns som föda. Deras luktsinne är cirka 200 gånger bättre än människans och cirka 4 gånger bättre än schäferns. Om du får tillfälle att mata en älg så kan du notera att de alltid provdoftar på det som serveras. Älgar väljar ibland att stå på knä när dom betar på en åker vilket kan se lite märkligt ut. En del väljer även att äta liggande, inte bara idisslande utan även aktivt ätande. Precis som vi människor har älgar olika smak. Våra älgar äter alla sorters lövsly utom lind. Tjuren älskar äpplen vilket kon anser vara otjänligt som älgföda.

Om du hälsar på skogens konung och hans undersåtar i Älgriket eller i någon annan djurpark så kom ihåg att du "bara" är en tillfällig besökare som går på gränsen till deras revir där de bor året runt. Tjuren kan markera detta mot den han inte har träffat tidigare. Om Älgrikets granne Jan, tillika fotografen av de flesta bilderna, kommer på besök så ingår han numera i kretsen av tjurens igenkända personer.

Respektera att djur precis som människor har litet behov av motion när det är som varmast på dygnet.

Välkommen på besök hos konungen. I entre kiosken finns glass och läskedrycker. Om ni har med picknickkorg finns det sittplatser vid entren, vid djuren och nere vid sjön där det även finns en grillplats.

Visa mer

Om denna aktivitet

  • Telefonnummer
    +46 707-57 73 00
  • Webbsida
  • Öppettider
    Alla dagar 15/6 - 31/8: 11-17 Övrig tid fredagar och lördagar 14-16 eller enligt överenskommelse per tel.
B & B

Stiftsgården Södra Hoka

Avstånd: 15,7 km
Södra Hoka är fylld av stimulerande miljöer! Det naturen erbjuder i form av sjöar, fiskevatten, badplats, skogar och strövområden uppskattas av många gäster.
Hotell

Best Western Hotel Karlshamn

Avstånd: 22,9 km
Varmt välkommen till oss i Karlshamn med närhet till allt som har med skärgården att göra. I vårt nyrenoverade hotell bor du i en modern, avslappnad, trygg och varm miljö. Vi finns på Jannebergsvägen, bara hundra meter från Europavägen.
Camping

Långasjönäs Camping & Stugby

Avstånd: 18,5 km
Upplev den vackra och vilsamma naturen i Långasjönäs Naturreservat. Här kan du koppla av på riktigt, med härlig utsikt över Långasjön. Långasjönäs Camping & Stugby erbjuder ett stort urval av boendealternativ med olika standard och flera aktiviteter.